Omdat het weer wat warmer wordt, heb ik 's ochtends niet zoveel zin meer in warme havermout. Dus besloot ik het restant aan havermout te veranderen in granola. Granola lijkt een beetje op muesli, de basis is geroosterde havermout en je kan er van alles doorheen mixen. Ik koos voor noten, appel en rozijnen.
De ingrediënten:
- 100 g havermout
- 50 g noten
- 1/2 appel
- 25 g rozijnen
- 4 eetlp. water
- 2 lepels honing
- 1 eetlp. kaneel
Verwarm de oven voor op 140 tot 160 graden, sommige ovens gaan net iets harder dan de ander. Weeg de ingrediënten af. Snijd de appel in hele dunne stukjes. Mix in een bakje het water met de honing en het kaneel. Gooi dit mengsel over je havermout heen. Meng de havermout nu met alle andere ingrediënten. Spreid dit geheel uit over een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer een kwartier. Haal de bakplaat er weer uit als de havermout goudbruin is. Laat het geheel nog even afkoelen. Met deze hoeveelheid granola kan je weer ruim een week vooruit.
Hieronder staat de video:
Smakelijk eten!
Ilse
Bijna net zo lekker als Roan
BeantwoordenVerwijderen