Pagina's

dinsdag 10 november 2015

Hartige brood-cakejes

Zapp, zapp, er is niks leuks op TV.
Maar ik ben zo moe dat ik doelloos naar het scherm staar terwijl een kok heel enthousiast praat over een soort broodjes die op hij zojuist uit de oven heeft gehaald.
Als ik de dag erna weer vol energie zit besluit ik de kok wel even na te doen...
Het was niet lastig, maar mijn cakejes zien er heel anders uit dan die op TV.
Hoe dan ook, hierbij het recept voor de cakejes. Je kan ze naar eigen smaak maken, zowel zoet als hartig + ze zijn in een halfuur klaar!



Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- Zelfrijzend bakmeel
- Melk
- zout
- maatbeker
- cupcake vormpjes
- oven
- ingrediënten naar smaak (ik koos voor Italiaanse kruiden en olijven)

 De hoeveelheden zijn een beetje gokwerk en dat komt niet doordat ik niet goed opgelet heb, integendeel: het is juist de bedoeling dat je alles zo afmeet dat het als evenveel aangegeven staat op de maatbeker.
Je ziet op onderstaande foto dat mijn maatbeker tot 100 gevuld was met ei, dat betekent dat de maatbeker ook bij de melk en het zelfrijzend bakmeel tot 100 gevuld moet worden.
 Vervolgens ontstaat deze smurrie, dit mix je door elkaar en je voegt eventueel extra ingrediënten toe.
Doe er ook een beetje zout doorheen, zelfs als je zoete ingrediënten toevoegt.
Verspreid het mengsel over de cupcake vormpjes en zet alles voor zo'n 25 minuten bij 200 graden in de oven.


Smakelijk eten!

Ilse


Geen opmerkingen:

Een reactie posten