Pagina's

zondag 3 augustus 2014

Bramenjam

Het is weer bramen-tijd, langs de weg staan volop mensen de struiken leeg te halen.
Bij ons staat het bij de geluidswal vol met bramenstruiken.
Daar plukken we ieder jaar wel wat bramen, ook dit jaar hielden we een spontane pluk-actie, waarna we met 1,2 kg (!!) bramen terug kwamen :D
Zoveel bramen zouden we nooit op krijgen voordat het bederft.
Daarom hebben we er jam van gemaakt, hierbij het recept, veel succes:


Ingrediënten:
1000 gram bramen
sap van 1 citroen
200 ml water
500 gram suiker/ witte basterdsuiker
lege potjes
Als eerste maken we de bramen schoon,
leg ze even in een bak met zout water zodat er geen insecten in blijven zitten.
Spoel daarna de bramen af en doe ze, samen met de citroen en het water, in een hoge pan.
Laat dit 15 minuten koken.
Voeg nu de suiker toe en laat het nogmaals 10 minuten koken.
Giet vervolgens de jam in de potjes en sluit ze af met de deksel.
(indien je geen deksel hebt is strakgespannen folie dmv een elastiekje ook goed)
De potten met een deksel zet je op de kop zodat het vacuüm trekt.
Na opening is de jam nog twee weken houdbaar.
Smakelijk eten!
Ilse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten